Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем след теглене без кука

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем след теглене без кука

Днес направих страхотна глупост. Колата беше при жена ми, и угаснала за бензин.(мислила си,че има достатъчно) Обади ми се и аз отидох да я дърпам със служебната кола, само че на Алфата нямам такава кука, дето се закачва въжето на нея, и го закачих отдолу за престилката зад предната броня....... Дърпахме се 800-900 метра до най близката бензиностанция и всичко ОК. Като тръгнах да свалям въжето видях, че престилката е крива, там където беше закачено въжето... Това го преглътнах горе-долу и така. Заредих доволно и запалих, излязох да огледам пак колата и видях как ми изтече всичкия антифриз от долу под левия фар.. После започнах да сипвам вода за да видя от къде тече, само че колкото сипвам отгоре, изтича доста бързо отдолу. Това стана преди два часа и в тая тъмница и тоя студ нищо не можах да разбера. Някой има ли представа какво съм прецакал, предполагам, че е някой маркуч, но е на толкова ши*ано място, че не се вижда нищо. Супер ми е притеснено и не мога да чакам до утре да разбера какво й е....... Някакви идеи...??????
    Alfa Romeo - 156 - 1999 - 1.8 16V Twin Spark

Първоначално публикувано от aleck Покажи съобщение
    Днес направих страхотна глупост. Колата беше при жена ми, и угаснала за бензин.(мислила си,че има достатъчно) Обади ми се и аз отидох да я дърпам със служебната кола, само че на Алфата нямам такава кука, дето се закачва въжето на нея, и го закачих отдолу за престилката зад предната броня....... Дърпахме се 800-900 метра до най близката бензиностанция и всичко ОК. Като тръгнах да свалям въжето видях, че престилката е крива, там където беше закачено въжето... Това го преглътнах горе-долу и така. Заредих доволно и запалих, излязох да огледам пак колата и видях как ми изтече всичкия антифриз от долу под левия фар.. После започнах да сипвам вода за да видя от къде тече, само че колкото сипвам отгоре, изтича доста бързо отдолу. Това стана преди два часа и в тая тъмница и тоя студ нищо не можах да разбера. Някой има ли представа какво съм прецакал, предполагам, че е някой маркуч, но е на толкова ши*ано място, че не се вижда нищо. Супер ми е притеснено и не мога да чакам до утре да разбера какво й е....... Някакви идеи...??????
    Да не звуча лошо, ама май си прецакал радиатора - връзката мета - пластмаса. Дано да бъркам де
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

Ами според мен или маркуча се е откачил или отдолу като е измърдала гредичката на която трябва да стъпи радиатора нещо го е наранила,декем или радиатора се е пробил или маркуча,най-добре на канал да се види отдолу...А на самата броня нямаш ли една кръгла тапа,която се маха и там да има кука??
      Alfonso 1.3 Boxersigpic EX

Alfonso 156 2.4 140 -new breed

Comment

Според мен,нещо сте размертикосали водния радиатор...щом тече толкова много.Някоя връзка или нещо от сорта....дано да е така,а не нещо по-серозно.
        156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
        147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
        159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от KoRny Покажи съобщение
          Ами според мен или маркуча се е откачил или отдолу като е измърдала гредичката на която трябва да стъпи радиатора нещо го е наранила,декем или радиатора се е пробил или маркуча,най-добре на канал да се види отдолу...А на самата броня нямаш ли една кръгла тапа,която се маха и там да има кука??
          Маркуча не мож го измъкна с тая скоба, не ми се вярва
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          0879369082

Comment

Аз тапа имам на бронята, ама нямам какво да завъртя вътре, като я махна..........

---------- Post added at 22:15 ---------- Previous post was at 22:12 ----------

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
            Да не звуча лошо, ама май си прецакал радиатора - връзката мета - пластмаса. Дано да бъркам де
            Има пластмасова връзка, която е от радиатора към маркуча ли?????

Comment

Има пластмасова връзка, която е от радиатора към маркуча ли?????
              Не.Радиаторът е компонентен,от метал и пластмаса.
              За съжаление най-вероятно си прецакал радиатора.Може да е улетял и климатикът.Най-добре свали маската и огледай внимателно.
              И друг път не вързвай за теглене на маската,а в основата на долния носач,ако няма къде другаде.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Колега най-добре да я огледаш на светло...и дано е по малкото зло...да не сменяш радиатор.
                Когато ти свърши горивото една туба или няколко литрово шише анй-добре...недей така да дърпаш колата за има няма 1км.
                sigpic
                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Ако не беше трагично щеше да е смешно. Направо се сгънал радиатора. Той влиза в тая греда от двете си страни ако си сгънал гредата си сгънал и радиатора и той се е разцепил.

На някои 156 от там минават тръбите и за хидравликата, други за климатика, на 3-ти и двете... моли се да е само радиатор и греда, че да не стане гредата голяма.

Честито!
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Ужас, а радиатора свързан ли е някъде с маската, та го прецакам..?????

Comment

Мда, и според мен радиатора е едно от по-безобидните неща (поне сравнително лесно ще го смениш)... Правилно е казал колегата myato, че кола се тегли за носача ако няма за какво друго...
                      А за инфо да знаеш, че куката за теглене на 156 е същата като на фиат браво/брава/мареа, алфа 147 и може би още много други, не е като да е уникат ненамираем...

Comment

Ужас, а радиатора свързан ли е някъде с маската, та го прецакам..?????
                        Стъпва в профила на гредичката.
                        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Да подсиля ли малко и аз - ами радиаторът за климата как ли е?
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          0879369082

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                            А за инфо да знаеш, че куката за теглене на 156 е същата като на фиат браво/брава/мареа, алфа 147 и може би още много други, не е като да е уникат ненамираем...
                            Като се обърне колата...Ако са същите куките, ей го, за 5 лв продава целия комплект за браво:
                            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...8536&highlight=
                            Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Аре стига му наливахте масло в огъня де! Станалото - станало! Да търпи до утре по светло и да опита да поспи, че е баядисал вече сигурно от нерви. дано са ти минимални пораженията, колега.
                              Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
                              Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
                              Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

Working...
                              X